NephroCare
Dla Pacjentów - strona główna
Kariera / Кар'єру
Stacje dializ
O nas
Kontakt
Select Country
Europe
Bosnia
Czech Republic
France
Germany
Italy
Kazakhstan
Poland
Portugal
Netherlands
Romania
Russia
Serbia
Slovakia
Slovenia
Spain
Sweden
Switzerland
United Kingdom
Africa
South Africa
South America
Brazil
Asia Pacific
Asia Pacific
China
Philiipines
North America
United States of America
NephroCare International
Global Website
search
Menu
Zamknij
Dla Pacjentów - strona główna
back
Dla Pacjentów - strona główna
Nerki i choroby nerek
back
Nerki i choroby nerek
Wczesne stadium
Późne stadium
Niewydolność nerek
Możliwości leczenia
back
Możliwości leczenia
Dostęp naczyniowy
Wybór stacji dializ
Dializy w stacji dializ
Dializa otrzewnowa w domu
Przeszczep nerki
Życie z dializą
back
Życie z dializą
Aplikacja myCompanion
Przyjmowanie leków
Ćwiczenia fizyczne
Higiena
Na co zwrócić uwagę
back
Na co zwrócić uwagę
Zawroty głowy
Ból
Cukrzyca
Choroby układu krążenia
Porozmawiajmy o zaparciach
Pielęgnacja dostępu naczyniowego
Pielęgnacja skóry
Magazyn dla pacjentów
Prawa pacjenta
Twoja dieta
back
Twoja dieta
Odżywianie się pacjentów cierpiących na przewlekłą chorobę nerek (PChN)
Odżywianie się pacjentów prowadzących leczenie dializą otrzewnową
Odżywianie w przypadku pacjentów hemodializowanych
back
Odżywianie w przypadku pacjentów hemodializowanych
Energia
Płyny i sól
Potas
Fosforany
Witaminy
Dieta i odżywianie w cukrzycy
Biblioteka dobrych przepisów kulinarnych
Doświadczenia pacjentów
Dializa wakacyjna
back
Dializa wakacyjna
Pacjenci hemodializowani
back
Pacjenci hemodializowani
Planowanie inspirujących wakacji
Prawidłowe odżywanie podczas wakacji
Pacjenci dializowani otrzewnowo
Wniosek o koordynację
Kariera / Кар'єру
back
Kariera
Nasza kultura
Praca w zespole NephroCare
back
Praca w charakterze pielęgniarki
Praca w charakterze lekarza
Akademia NephroCare
Doświadczenia pracowników
Stacje dializ
O nas
back
O nas
AKTUALNOŚCI DOTYCZĄCE CHOROBY COVID-19
back
AKTUALNOŚCI DOTYCZĄCE CHOROBY COVID-19
Szczepionka przeciwko COVID-19
Informacje dotyczące koronawirusa
Pamiętaj o profilaktyce
W stacji dializ
W domu
Nasze zobowiązanie
Opieka w PChN
back
Opieka w PChN
Przewlekła choroba nerek
Ocena i definicja progresji PChN
Powikłania
Opieka dializacyjna
Inne metody leczenia
Zrównoważony rozwój
Aktualności
Kontakt
Dla Pacjentów - strona główna
Twoja dieta
Biblioteka dobrych przepisów kulinarnych
Przepisy
Znajdź przepisy
Szukaj
Wybierz kategorię
▾
śniadanie
Aperitify i zakąski
Danie główne
Przystawka
Deser
Przekąski
Szukaj
sortuj według Tytuł
sortuj według Potas
sortuj według Sód
sortuj według Fosfor
Przystawka
Chimichurri: argentyński sos
łatwy
Potas
78 mg
Sód
18.0 mg
Fosfor
11 mg
Etap PNN:
HD
Dieta cukrzyka z chorobą nerek
Dipy i pasty do smarowania
Wegetariańskie
Aperitify i zakąski
Przekąski
Dip Baba Ganouj (pasta z bakłażana)
łatwy
Potas
269 mg
Sód
60.0 mg
Fosfor
101 mg
Etap PNN:
HD
Dieta cukrzyka z chorobą nerek
Dipy i pasty do smarowania
Lato
Wegetariańskie
Aperitify i zakąski
Przekąski
Dip z karmelizowaną cebulą
łatwy
Potas
187 mg
Sód
324.0 mg
Fosfor
126 mg
Etap PNN:
HD
Dieta cukrzyka z chorobą nerek
Dipy i pasty do smarowania
Lato
Wegetariańskie
Aperitify i zakąski
Przekąski
Hummus
umiarkowany
Potas
79 mg
Sód
205.0 mg
Fosfor
95 mg
Etap PNN:
HD
Dieta cukrzyka z chorobą nerek
Dipy i pasty do smarowania
Lato
Mięso
Wegetariańskie
Aperitify i zakąski
Przekąski
Kolorowe kulki jogurtowe
łatwy
Potas
87 mg
Sód
98.0 mg
Fosfor
75 mg
Etap PNN:
HD
Boże Narodzenie
Dieta cukrzyka z chorobą nerek
Dipy i pasty do smarowania
Wegetariańskie
Aperitify i zakąski
Przekąski
Tzatziki z czosnkiem niedźwiedzim
łatwy
Potas
286 mg
Sód
269.0 mg
Fosfor
97 mg
Etap PNN:
HD
Dipy i pasty do smarowania
Lato
Wegetariańskie
Biblioteka dobrych przepisów kulinarnych